Close

Oğlak Dolunay’ı Üzerine

Ay’ın dünyaya çok yakın olduğu noktada, etkili bir ‘Süper Dolunay’ deneyimliyoruz. Ay, Yöneticisi olduğu Yengeç burcunun tam karşısındaki Oğlak burcunda, yabancılık çektiği ve rahat olmadığı bir yerde duruyor.

Ay Oğlak burcunda sıra dışı çalışır. Oğlak toprağın öncüsü olarak gerçeklik ortaya çıkarmak isterken, Ay ihtiyaçlar için neyi yapıp yapamadığımızı, sınırlarımızı, bu olgular için oluşturulması gereken düzeni bize acımasızca ifade eder. Bu durumda, elimizin altında imkan, düzen, depolanan bir şey yoktur. Bu, bizim bir nevi sıfırdan inşa etmemiz gereken idame şartlarını anlatan bir göstergedir.
Dolunay haritasının Yükselen’i Kova ve Yöneticisi Satürn 1’inci ev içerisinde Kova burcunda dururken, Ay 12’nci evde zorlayan Plüton ile kavuşumda! Dolunay’ın vazifesi, ışığını maksimum seviyeye getirerek, içinde barındırdığı gizliliğe dair konuları ortaya çıkarmaktır. Bu bir doğum da olabilir, bir sır da… Nihayetinde bir döngü olarak, şekillenen zaman kalitesinin vurgusudur.
İşte zor ve agresyonlu bir zaman dilimini de bu Dolunay bize haber veriyor. Adaptasyon yeteneğinizi sınayacak, bazılarımıza kayıplar yaşatacak, yalnız hissettiren, yolda tek başınıza yürüyormuş gibi algılatan bir fenomen olarak karşımıza çıkıyor.
Kısıtlayan şartları ve yanlış hesapları ifade eden bu süreç, sorumlulukları yeniden gözden geçirmek, hatta “İş başa düştü” hayıflanmasıyla yine, yeni, yeniden sabırla öğrenmeyi bize gayet güzel anlatıyor. Hayat kalibrasyonu testini geçemeyen işler, oluşumlar tekrar ele alınmak zorunda. Ancak Oğlak sabırlı ve azimlidir. Ortaya çıkan sonuçlara göre revizyona gitmekte fayda var.

 

Lale Kekeç, Temmuz 2022