Close

JÜPİTER KOÇ YOLCULUĞUNDA

Her transitte büyük beklentilere sebep olan, ‘Şansın Gezegeni’ olarak entegre edilen ve klasik öğretilerde ‘Büyük İyicil’ olarak adlandırılan Jüpiter, ateşin öncüsü Koç burcunda yolculuğuna başladı. Astroloji takibi yapan herkesin sihirli değnek muamelesi yaptığı Jüpiter’in büyütme etkisi soyut çalışmaktadır. Her gök cisminin etki mekanizması çift yönlü çalışır. Jüpiter’de de bu prensip vardır.

Koç, öncü olmasından dolayı ilkler ve yenilikler demektir. Cesaretin dürtüsel motivasyonla ortaya konulması Koç temasıdır. Jüpiter Koç burcunda çok fazla bireysel girişimler ve sınırları aşma isteği ve “Ben de varım” çabaları görmemiz mümkün. Bu süreç içinde Koç’un yarım bırakıp vazgeçmesi ve Jüpiter’in soyut egolu tavırları olacaktır.

Etkileri ise:
🌟 Şans veya fırsat gibi görünen konularda arka planlı işlere dikkat.
🌟 Bireysel büyüme için hızla alınan kararlar mümkün. Ön hazırlık yapmadan, “Hallederim” modunda başlangıçlar zarar getirebilir.
🌟 Çok hırslı olup, yanlış odaklanmak ve savaşçı bir ruh haliyle bir konuya gereğinden fazla enerji harcamak olası. Özellikle bir şeylere kızıp pire için yorgan yakmayın 🙂
🌟 Kahraman arketipini fazlasıyla çalıştırmak, ben yaparım edasıyla ortaya çıkmak, yorucu ve yıpratan savaşlara girmek olası.
🌟 Belli bir idea uğruna, yanlış fikirsel ayrılıkların getirisi, sonradan pişman olunacak kalıpları savunmak.
🌟 Kendi işinizi kurmak, patron olmak isteği.
🌟 Öğrendiğiniz konularda düşünme metodolojisi yaratmak, analiz etmeyi öğrenmek.
🌟 Eğitim konusunda yeni fırsatlar yakalamak.
🌟 Gitmediğimiz yerlere gitmek.
🌟 Özde istediğiniz temayı anlamak.
🌟 İlk defa deneyimleyeceğiniz konularda girişimler yapmak
Gibi başlıklar altında görülecektir.

Buradaki detay gözü kara olmamak üzerinedir. Sorgulama yapmak ve olası durumlar üzerine düşünmek, gelen soyut fırsatları görebilmenizi sağlayacaktır.
Jüpiter soyut fırsatlar verecektir. Bunları realize etmek için gerekli tavır akılcı davranmaktır. Sonuç olarak, Jüpiter dilek gerçekleştiren bir araç değildir. Kör inançlar ise, tanrıların tanrısı Jüpiter için sadece kurbandır.

 

Lale Kekeç, Mayıs 2022